Nedvärdera inte ungas engagemang

Politiken har ibland en tendens att hamna efter i utvecklingen. När medelålders ska besluta hänger de inte alltid med i vad som är nytt i yngre generationer. Därför blir konsekvensen ofta att trender, beteenden, val, fritidsintressen och nya sätt att konsumera kultur lätt nedvärderas när politiska beslut tas. Jag har skrivit om detta flera gånger tidigare, till exempel när det gäller den orättvisa ”kassettbandsskatten” eller när det gäller regeringens sanslöst sega digitala politik

Ett annat och viktigt exempel är synen på vad som är en sport. Idag delas statligt stöd ut via Riksidrottsförbundet, det gäller all möjlig typ av sport och idrott. Men den snabbt växande sporten e-sport inkluderas inte i detta. Vidare är det många kommuner som inte har tillräckligt mycket kunskap om e-sport och därför ignorerar det när de ska skapa goda förutsättningar för idrott och fritid. Detta är ett typexempel på trend som går politiker förbi. Sverige tillhör världstoppen både när det gäller att utveckla spel, och att spela dem. Denna nya bransch och rörelse skapar massor av nya möjligheter, företag och kreativa idéer. Ändå saknas det helt politik på området. E-sporten för erkännas som den sport den faktiskt är!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *