STOPP FÖR VÅLDSAMMA VAKTER!

Övertramp från ordningsvakter på nattklubbar har varit ett aktuellt och hett ämne under början av hösten. Trots att många klubbar gör ett gott arbete med att stävja ordningsstörningar så finns det de som verkligen missköter sitt serveringstillstånd genom att indirekt godkänna övervåld, rasism och sexism hos ordningsvakterna.

Detta kan vi aldrig acceptera och det behöver bli lättare med en ansvarsutkrävning även av nattklubbsägarna. Det är serveringstillståndsinnehavaren som är ytterst ansvarig för att undvika oacceptabelt agerande och har bäst möjlighet att förebygga det. Det rådande rättsläget, där en kombination av lagstiftning och lokala föreskrifter reglerar serveringstillstånds återkallande, har inte lyckats förändra problembilden.

Därför föreslår jag i en av mina motioner att alkohollagen uppdateras så att det blir lättare för kommuner att kunna dra tillbaka serveringstillståndet baserat på bristfälligt bemötande av besökare. Läs hela motionen här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *