JAG KANDIDERAR OM

Jag kandiderar till riksdagen för att jag vill göra mitt allt i att bidra till ett hållbart samhälle. Klimathotet är här och det gör oss gröna till en helt unik rörelsens i hur viktiga vi är för vår samtid.

Jag är idag riksdagsledamot och arbetar fokuserat med framförallt transporter, hållbart företagande och cirkulär ekonomi. Miljö- och klimatfrågorna har varit en röd tråd i mitt engagemang. Tidigare har jag varit politiskt sakkunnig för miljöminister Karolina Skog, språkrör för Grön Ungdom och chefredaktör för Sveriges största miljösajt Supermiljöbloggen. Jag har under dessa år även deltagit på åtta FN-toppmöten om klimatet. Med denna erfarenhet tror jag att jag kan representera bra i dessa frågor.

Sist men inte minst vill jag var med och bidra i partiets idéutveckling. Jag är redan rektor för Cogitoakademin, men vill bidra mer även i rollen som riksdagsledamot. Vi kan inte möta framtiden enbart med vad vi genomfört, vi behöver nya och radikala idéer!

Det politiska mandat jag söker är följande:

Jag kandiderar på en offensiv miljö- och klimatagenda. Denna mandatperiod har Sverige fått se en mer ambitiös klimatpolitik än vad någon regering någonsin mäktat med. Men det räcker inte. Det nya mandatet vi gröna söker ska handla om att göra mer, bättre, ännu grönare. Fler laddstolpar ska sättas upp, lantbrukares biogasproduktion ska löna sig, stadsmiljöer ska stängas för farliga dieselbilar så att barnen kan andas luften utan att bli sjuka. Ett slutdatum för försäljning av fossila drivmedel ska spikas. Passivhus ska byggas, trämaterial ska användas i högre utsträckning. Städer ska blomstra – av grönska, kreativitet och möten mellan människor. Då behövs attraktiv kollektivtrafik och satsningar på vår närmiljö. Löftet handlar om vår gemensamma framtid – en grön investering idag ger ett bättre liv imorgon.

Jag drivs i grund och botten av moral. När världen är både ohållbar och orättvis ser jag det som min plikt att göra mitt för att bidra till att förändra samhället i hållbar riktning. Jag står inte ut med tanken på att luften i städerna ger våra barn astma. Jag står inte ut med tanken på att våra utsläpp här i Sverige leder till översvämningar på andra sidan jordklotet. Och jag kan inte acceptera idén om att vi ska sitta stilla och inte göra något åt det. Därför är det också min uppfattning att politik dels handlar om vad som är moraliskt rätt, men också vilken inställning som krävs. Vi gröna är allt för otåliga för att sitta still och titta på och vår karaktär berättar för oss att det alltid är rätt att kavla upp ärmarna och sätta igång med arbetet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *